Katër faktorë që duhet të merrni në konsideratë, përpara se të zgjidhni produktet e qumështit

A e keni ditur më parë se 1 qershori është Dita Botërore e Qumështit. Është një ndër produktet me më shumë vlera për shëndetin e njeriut, por edhe mjaft delikat po ashtu.

Këtu janë 4 faktorë që duhet të merrni parasysh përpara se të zgjidhni produktet e qumështit:

Si është përpunuar qumështi

India është prodhuesi më i madh i qumështit në botë; prodhoi 188 milionë ton në vitin 2018-2019. Me rritjen e konsumit të produkteve të qumështit, ka pasur shqetësime të mëdha rreth cilësisë së tij.

Procedura e mjeljes, grumbullimi dhe ruajtja e qumështit mbart rrezik të ndotjes nga njeriu ose mjedisi. Pra, në përzgjedhjen  qumështit ka shumë rëndësi përpunimi.

A është i sigurt qumështi i zier?

Produktet e qumështit janë trajtuar në mënyrë industriale në një temperaturë shumë të lartë për një periudhë shumë të shkurtër kohe, duke siguruar që bakteret të vriten duke ruajtur të gjitha lëndët ushqyese dhe përfitimet falë trajtimit të tij.

Kur zgjidhni një produkt qumështi mund të jeni i sigurt se është trajtuar si duhet dhe është i shëndetshëm.

Lloji i paketimit të përdorur

Mënyra se si janë përpunuar produktet e qumështit nuk është i vetmi faktor i rëndësishëm për të siguruar cilësinë e tij: mënyra se si janë paketuar dhe ruajtur është po aq e rëndësishme. Për të qenë të vëmendshëm në lidhje me paketimin që zgjidhni, paketimi i kartonit është një mundësi e sigurt dhe e përshtatshme.

Ruajtësit e qumështit

Produktet e qumështit në kuti kartoni mund të zgjasin shumë muaj, sepse ato përpunohen me trajtimin UHT dhe paketohen. Kjo siguron që qumështi brenda të bëhet i sigurt përmes përpunimit të UHT, dhe më pas të mbahet i vulosur.

Për sa kohë që nuk është hapur, qëndron i sigurt deri në 6 muaj sepse paketimi nuk e lejon atë të bashkëveprojë me ndonjë element të jashtëm që mund të shkaktojë prishje. Sapo të hapet, mos harroni ta vendosni në frigorifer.