Kritiku i Kremlinit Navalny i lutet gjykatës të ndalojë kontrollet e natës në burg

Kritiku i burgosur i Kremlinit, Alexei Navalny iu lut një gjykate ruse të hënën për të ndaluar kontrollet e natës për orë që ai thotë se i është nënshtruar burgut, duke i çuar në tortura.

Në një paraqitje me video nga kolonia e tij kriminale, Navalny argumentoi se ai nuk kishte bërë asgjë që do të garantonte përcaktimin e tij si një rrezik fluturimi që ka rezultuar në kontrolle.

“Unë thjesht dua që ata të mos vijnë më tek unë dhe të më zgjojnë natën,” i tha ai gjykatësit.

Çfarë bëra: A u ngjita në gardh? A kam gërmuar një nënkalim? Apo po vishja pistoletë nga dikush? Thjesht shpjegoni pse ata më quajtën një rrezik fluturimi! ”

Ai argumentoi se kontrollet për orë të natës “në të vërtetë përbëjnë tortura”, duke i thënë gjykatësit se “do të çmendesh për një javë” nëse i nënshtrohesh një trajtimi të tillë.

Navalny u arrestua në janar pas kthimit të tij nga Gjermania, ku ai kishte kaluar pesë muaj duke u rikuperuar nga një helmim nga një agjent nervor që ai i fajëson Kremlinit.

Autoritetet ruse e kanë hedhur poshtë pretendimin.

Kundërshtari i Kremlinit u dënua me dy vjet e gjysmë burg për shkelje të kushteve të një dënimi me kusht që rrjedh nga një dënim i mëparshëm, të cilin ai pretendon se ishte i motivuar politikisht.