SHBA, qindra avionë mallrash do të kthehen në bombardues

MP19-0865, 2600th, C-130J, 5884, Delivery, October 22, 2019, Andrew McMurtrie Lockheed Martin Aeronautics Company, Marietta, Ga. Photography by Andrew McMurtrie

Forcat Ajrore Amerikane kanë mbyllur me sukses një program eksperimental që do të kthejë shumë shpejt avionët e mallrave në avionë bombardues, duke rritur kështu kapacitetin ushtarak në rast se shpërthen lufta.

Sistemi i ri do të lejojë që avionët C-17 Globemaster III dhe C-130 Hercules të bëhen makineri vdekjeprurëse.

Pas dy vitesh eksperimente, Forcat Ajrore testuan me sukses predhën e parë me parashutë, të hedhur nga një avion transporti mallrash. Predha “ndjen” kur është mjaftueshëm larg nga avioni dhe aktivizohet duke u lëshuar drejt objektivit.