Rrebeshe dhe rënie temperaturash, ja si parashikohet moti ditët në vijim

Vendi do të karakterizohet nga një ndryshim i kushteve të motit. Pritet të kemi vranësira dhe prezencën e reshjeve të shiu, të cilat kanë nisur në zonat veriore dhe gradualisht do të përfshijë të gjithë territorin.

Ky ndryshim i motit do të vazhdojë përgjatë javës. Në fundjavë, reshjet do të shtohen më shumë dhe herë pas herë do të jenë në formë rrebeshi.

Temperaturat pritet të kenë një rënie të ndjeshme ku maksimumi do të jetë 26 gradë C dhe do të ulen gradualisht deri në 24 gradë C.

Rajoni do të ketë prezencë e këtyre vranësirave, por në sasi më të pakët, po ashtu temperaturat do të jenë në ulje ku maksimumi 23 gradë C në Kosovë dhe 24 gradë C në Maqedoni.