Kush ishte personi që tentoi vetëvrasjen te “Muzeu Kombëtar”, pronar i agjencisë së transportit të pasagjerëve Shqipëri-Kosovë

Personi që tentoi sot vetëvrasjen te “Muzeu Kombëtar” është Admir Jahelezi, pronar i një agjencie transporti pasagjerësh nga Shqipëria në Kosovë. Ai pretendon se autoritetet shqiptare i kanë cenuar licencën duke favorizuar persona të tjerë, ndërsa thotë se ka marrë borxhe dhe kredi për të themeluar kompaninë, por është konkurruar në mënyrë të padrejtë.

Jahelezi pretendon se ka bërë disa ankesa në Ministrinë e Transporteve, por nuk ka marrë asnjë përgjigje, duke u detyruar që të sigurojë vetë pamje filmike për shkeljet. Ai thotë se i cenohet licenca, pasi preken interesat e kompanive që mbrohen me forcë nga Ministria dhe Policia e qarkullimit Tropojë.

Po ashtu Jahelezi shprehet se nga policia i është bërë vazhdimisht presion, ndërsa shton se është kërcënuar nga administratori i shoqërisë “Rilindi Rifat Hajdin” dhe djali i tij Lirim Hajdini në prezencë të një polici të Kosovës dhe të Shqipërisë, rreth një vit më parë.