Kursi i këmbimit/ Forcohen dollari e paundi, zhvlerësohen euro dhe franga

Në tregun e brendshëm të këmbimit valutor, të Mërkurën, dollari amerikan dhe paundi britanik fituan terren në raport me lekun, ndërsa euro dhe franga zvicerane u dobësuan.

Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, dollari amerikan u forcua me 0,16 lekë, krahasuar me një ditë më parë, ndërsa monedha europiane u zhvlerësua me vetëm 0,04 lekë.

Dollari amerikan u këmbye me 101.26 lekë, ndërsa euro u këmbye me 122.87 lekë.

Ndërkohë, paundi britanik u këmbye me 0,25 lekë më tepër se dje, ndërsa franga zvicerane u këmbye me 0,11 lekë më pak.

Monedha britanike këmbehet sot me 143.13 lekë dhe franga zvicerane me 112.01 lekë.