LeBron James investon në futboll, blen aksione të skuadrës së njohur spanjolle

LeBron James zbarkon në futbollin spanjoll, ose të paktën do ta bëjë kompania e tij RedBird Capital Partners, pjesë e së cilës është ylli amerikan i basketbollit. Kjo kompani amerikane në fakt ka blerë një paketë të vogël aksionesh të Malagas, ekipi andaluzian që luan në Segunda Division në Spanjë.

Kjo është ajo që Mundo Deportivo raporton duke shtuar se në përpjesëtim me madhësinë e klubit, blerja e 600 aksioneve të blear nga kompania është minimale dhe sigurisht që LeBron dhe kompania e tij nuk do të kenë kontroll mbi vendimet e ekipit. Sidoqoftë, qëllimi është që RedBird capital të zgjerohet mbi pronësinë e Malagas me kalimin e kohës dhe të përqendrohet më shumë në futboll, një nga pasionet e kampionit të madh të basketbollit.

Kujtojmë që basketbollisti i Los Angeles Lakers, është gjithashtu një aksioner i Liverpool, ku ka në pronësi 2% të aksioneve të “The Reds” prej pothuajse dhjetë vjetësh.