Dalin pamjet/ Ja ku fshihej Bin Laden (Foto)

Janë bërë publike fotot e vëndit ku gjenerali i grupit terrorist al-Kaeda, Bin Laden fshihej për t’i shpëtuar dënimit me vdekje.

Bin Laden gjeti strehim në malet e ashpra Tora Bora në Afganistan pas sulmeve terroriste të 11 Shtatorit në SHBA.

Al-Fawaz ishte kanali i komunikimeve të grupit Al Kaeda me Londrën në mesin e viteve 1990 dhe imazhet po paraqiten në mbështetje të provave të akuzës.

Ne galerine e mëposhtme shihen pamjet impresionuese te klandestinit te famshem politik.

Osama fillimisht emigroi nga vendlindja e tij Arabia Saudite drejt Afganistan në fund të viteve 1980-të, për të marrë pjesë në luftën kundër pushtimit të Bashkimit Sovjetik atje. Ai më vonë krijoi grupin Al Aaeda me ushtarët e kësaj lufte.