SuperLiga shkakton ‘fortunë” në botën e futbollit, mbyllen bastet e Championsit dhe kampionateve

Jo më kot është gjëja e vetme për përmendet në botën e futbollit. SuperLiga mund të shkaktojë një tsunami të vërtetë për sportin më të ndjekur në botë teksa 12 klubet elitare në një anë dhe UEFA, FIFA, Federatat në anën tjetër mund të shkaktojnë një përplasje me pasoja të mëdha.

Një pasojë e parë është menjëherë ajo te bastet për ndeshjet e kontinentit teksa mësohet se “bookmakersat” kanë ndërprerë bastet menjëherë për verdiktet e fundit të sezonit në Champions League. Duke pritur një përjashtim të mundshëm të Real Madrid, Chelsea dhe Man. Cityt, kompanitë e basteve kanë ndërprerë menjëherë parashikimet dhe koefiçentët për fituesin e Championsit dhe jo vetëm

Edhe fituesit e titujve kampionë në Serinë A, Premier League dhe La Liga janë pezulluar nga kompanitë më të mëdha të basteve pasi i frikësohen një reagimi të forte nga UEFA që mund të rezultojë në pezullimin e shumë verdikteve. Gjithashtu edhe koefiçentët për kualifikimin e skuadrave në Champions League si në Serinë A e në Premier League ku po bëhet një luftë e madhe janë pezulluar menjëherë.

Këto janë pasojat e para të një përplasjeje të madhe dhe gjërat mund të përkeqësohen edhe më shumë në ditët në vijim.