Mjeku infeksionist: Vaksinimi pa test për Covid mund të shkaktojë komplikime të rënda ose efekte anësore

Infeksionisti Hamdi Ramadani në Kosovë ngre alarmin për mënyrën e vaksinimit. Sipas tij, vaksinimi pa test për COVID-19 mund të shkaktojë komplikime të rënda ose efekte anësore.

“Nëse bëhet vaksinimi pa këto masa, domethënë teste, për organizmin qoftë me simptome ose pa simptome, nëse s’kemi teste molekulare, nuk kemi teste serologjike atëherë, rreziku, mundësia është e madhe që në një organizëm që është me Covid-19 pozitiv pa simptome dhe shenja klinike të vendoset edhe vaksinimi, që ju e dini se është një virus por i zbutur, në këtë situatë mund të paraqiten edhe ato që quhen komplikime të rënda ose efekte anësore të papritura dhe padëmshme”, tha Ramadani për RTK-në.

LEXO EDHE  Afro 7 milionë persona vde*in çdo vit si pasojë e ndotjes, OBSH: Situata është e rënduar

Një test i tillë nuk kërkohet as në Gjermani. Por personit i merret anamneza, nëse ka pasur simptoma 14 ditët e fundit dhe para vaksinimit personit i matet temperatura.