Zhdukja e 19 vjeçares shqiptare në Greqi, detajet e reja/ Si u fshinë gjurmët elektronike

Artemis Vasili, është e reja shqiptare, e cila prej 6 muajsh ka humbur gjurmët, ndërsa familjarët apelojnë për gjetjen e saj.

Së fundmi janë zbuluar faktet e reja për zhdukjen e 19-vjeçares nga emisioni “Drita në tunel”.

Nga hetimet është zbuluar se dikush është kujdesur për të fshirë gjurmët elektronike të Artemisës, fakt që mund t’i japë një kthesë të re ngjarjes.

Sipas Aggeliki Nikolouli, raporti i Google thotë se gjurmët ​​e telefonit celular të 19-vjeçares dhe e gjithë historia e saj elektronike u fshinë nga një zonë e caktuar.

Kriminologu i Krimit Kibernetik dhe Ekzaminuesi i Provave Dixhitale Vassilios Georgopoulos tha në emisionin “Dritë në Tunel” se kjo nuk mund të bëhet gabimisht, por qëllimisht.

LEXO EDHE  Përplasen makinat, 3 të plagosur, në gjendje kritike një çift

Siç tha ai, duket se kush i fshiu ato dinte të eleminonte gjurmët elektronike të telefonit të saj celular.

Familja, së bashku me avokatin Stavros Georgiou, kërkuan një mendim ekspert mbi raportin e Google dhe caktuan Vassilios Georgopoulos si këshilltarin e tij teknik.

Ai do të ketë qasje në ekspertizën nga Prokuroria e Krimit Kibernetik.

Avokati i familjes gjithashtu vuri në dukje se përveç padisë ekzistuese për rrëmbim, u ngrit edhe padia për vrasje.

“Ne zyrtarisht kërkuam, me kërkesën tonë Prokurorit, që çështja jonë të hetohet nga Departamenti kompetent i Krimeve kundër Jetës së Sigurimit të Atikës,” theksoi ai.