KPK e konfirmoi në detyrë, ONM kërkon shkarkimin e gjyqtares Elbana Lluri

Përfaqësuesi i Operacionit Monitorues të Vetingut, ONM i ka rekomanduar Komisionerit Publik apelimin e vendimit të KPK-së për konfirmimin në detyrë të gjyqtares Elbana Lluri.

KPK konfirmoi në detyrë gjyqtaren e Apelit të Tiranës, Elbana Lluri, në 2 shkurt. Vendimi u dha nga trupa e përbërë nga Valbona Sanxhaktari, Roland Ilia dhe Xhensila Pine.

Gjyqtarja Lluri u përball me KPK në 7 janar në seancën dëgjimore. Komisioni gjeti pamundësi financiare të gjyqtares për blerjen e dy automjeteve dhe pasuritë e ish-bashkëshortit të saj.

LEXO EDHE  Vrau ish-gruan, publikohet letra e Elton Metaj: Unë shkrepa armën, por vrasjen e ka bërë babai i saj

Elbana Lluri përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2005 dhe u emërua gjyqtare në Gjykatën e Tiranës. Prej vitit 2016, Lluri e ushtron funksionin në Gjykatën e Apelit të Tiranës. Paralelisht me punën si gjyqtare, Elbana Lluri është angazhuar për disa vite si pedagoge në një universitet privat në Tiranë.