“Dimal”, Meta dekreton emrin e ri të Urës Vajgurore

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka dekretuar sot me shpallje ligjin “Për ndryshimin e emërtimit të njësisë së qeverisjes vendore nga ‘Bashkia Ura Vajgurore’ në ‘Bashkia Dimal’”.

“Ndryshimi i emërtimit të njësisë së qeverisjes vendore, ‘Bashkia Ura Vajgurore’ në ‘Bashkia Dimal’, një emërtim i lashtë që i sjell identitet zonës, është një hap që vjen në përputhje me interesat ekonomikë e socialë, traditën, kulturën, lidhjet tradicionale dhe vlerat e tjera vendore, të kësaj bashkie. Ky ligj materializon vullnetin e popullsisë së zonës, pas një procesi të gjerë konsultimi me banorët e kësaj bashkie”, thuhet në një reagim të zyrës së shtypit të Presidencës.

LEXO EDHE  Dhu*oi gruan, arrestohet 43-vjeçari në Lezhë