Pasuritë e paluajtshme/ Bien shitjet në zonat e preferuara brenda qyteteve

Banka e Shqipërisë publikoi rezultatet e vrojtimit të  “Tregut të pasurive të paluajtshme dhe indeksin e çmimeve” sipas të cilit rezulton se 40% e shitjeve të pasurive të paluajtshme janë kryer në zonat më të preferuara brenda qyteteve.

Sipas këtij vrojtimi, “gjatë gjashtëmujorit të parë të vitit, rreth 40% e shitjeve të pasurive të paluajtshme në të gjithë territorin përfaqësohen nga prona të vendosura në zonat më të preferuara brenda qytetit, ndërkohë që në gjashtë mujorin e mëparshëm, ky raport ishte 56 %.”

LEXO EDHE  VIDEO/ "Covid4" pret pacientët e parë, ja apeli i mjekëve
Gjithashtu vëren vrojtimi rreth 35% e pronave të shitura kanë qenë prona të ndërtuara në periferi, brenda qytetit nga 30% në periudhën e kaluar, dhe rreth 25 % e pronave kanë qenë prona të ndërtuara jashtë qytetit, nga 14% gjashtëmujorin e kaluar.