Kreu i Ligës së futbollit: Jemi pranë zgjidhjes, futbolli rikthehet më…

Ka përfunduar mbledhja e Ligës Profesioniste me të deleguarin e Qeverisë Fidel Ylli. Propozimet mes palëve do t’i delegohet kryeministrit Rama dhe deri të premte do të ketë një përgjigje për futbollin.

Pas mbledhjes në Ministrinë e Financave, kreu i Ligës Profesioniste, Edvin Libohova tha për mediet:

“Jemi pranë zgjidhjes. Problemet që u diskutuan ishin në 2 pjesë, në 3 pikat më pak të rëndësishme, për të cilat gjetëm gjuhën e përbashkët dhe do të jemi një prononcim nga Ministria e Financave së shpejti. Ndërkohë që për Ligjin e Sponsorizimit që është dhe “thembra e Akilit” e gjithë kësaj situate, debatuam duke propozuar dhe gjetur atë që do të jetë më e mirë.

Ditën e premte do të kemi një përgjigje përfundimtare për një zgjidhje e cila do të pranohet edhe nga komuniteti i sportit dhe futbollit për të filluar një epokë të re.

Nuk ka një variant të miratuar, në tavolinë janë 2 variante, ai ekzistues dhe ai i propozuar nga ne. Ekspertët bashkë me ministren po diskutojnë që cili nga variantet kënaq ekzigjencat tona. Ne këmbëngulim te varianti ynë. Do të presim deri ditën e premte për të marrë një përgjigje.

Akoma nuk ka dakordësi. Nuk është e kollajtë, negociatat zgjatin. Variantet ministria do t’ia propozojë kryeministrit. Përgjigjen përfundimtare e presim nga kryeministri”, tha Libohova.