Kolegji Zgjedhor/ Kaso:Qeveria po përpiqet t’u heq imunitetin gjyqtarëve

Për Ivi Kason qeveria po bën të gjitha përpjekjet për t’i hequr imunitetin tetë gjyqtarëve të Kolegjit Zgjedhor. Sipas tij, e gjithë kjo bëhet vetëm se qeverisë Rama nuk i pëlqen përbërja e Kolegjit dhe tashmë ka nxjerr ministren e Drejtësisë Etilda Gjonaj për të bërë deklarata me argumentin se po prishet ekuilibri i përzgjehdjes së gjyqtarëve në shkallët më të larta.

“Duhet të zgjerohet numri i gjyqtarëve të Kolegjit Zgjedhor që do të përzgjidhen me short, nuk duhet të jetë 8. Mazhoranca këmbënguli që duhen vetëm gjyqtarë me Vetting dhe ne kemi rënë në këtë kompromis. Nga 16 gjyqtarë që kishin kaluar vettingun do të kalonin 8.

LEXO EDHE  “Një sistem vrasës po krijohet para syve tanë"

Nga viti 2003 këta gjyqtarë nuk mund të procedohen dhe nuk të promovohen e transferohen, ata u bën të pavarur. E tani ngrihet ministrja e drejtësisë dhe thotë që t’u hiqet imuniteti këtyre 8 gjyqtarëve. Kjo bëhet vetëm se këta 8 gjyqtarë nuk i pëlqen qeverisë.

Këta kanë që në 2003 që trajtohen në këtë mënyrë dhe ministrja thotë vetëm tani se kjo është e padrejtë. Deklarata e saj u bë vetëm pasi u hodh shorti. Është trysni e qeverisë .”