Epidemologu suedez: Hiqini maskat, janë shumë të rrezikshme

Epidemiologu kryesor i Suedisë refuzon të rekomandojë maska për fytyrën dhe thotë se është “shumë e rrezikshme” të mbështetesh tek to.

Anders Tegnel, epidemiologu kryesor në Agjencinë e Shëndetit Publik të Suedisë, tha për Financial Times: “Është shumë e rrezikshme të besosh se maskat në fytyrë do të ndryshonin situatën e COVID-19″.

“Maska për fytyrën mund të jetë një plotësues i gjërave të tjera kur gjërat e tjera janë të sigurta. Por, të mbash maska për fytyrën dhe më pas të grumbullosh njerëzit masivisht nëpër autobusë dhe qendra tregtare është padyshim një gabim,” tha ai.

LEXO EDHE  COVID-19 rriti numrin e pacientëve në psikiatri dhe përdoruesve të drogës

Tegnel, i cili shihet si arkitekti që qëndron pas strategjisë së diskutuar anti-karantinim të Suedisë, mbështeti pohimin e tij duke krahasuar vendet si Spanja dhe Belgjika që rekomandonin maska dhe që ende kishte numër të lartë të rasteve të COVID-19.

Që nga 20 gushti, Suedia ka 85.411 raste të konfirmuara të COVID-19 me 5,802 vdekje, sipas të dhënave nga Universiteti Johns Hopkins.