Spanja heq kufizimet për turistët e huaj

Spanja ka nisur të rihapë industrinë e saj të turizmit, duke hequr kufizimet për vizitorët nga Bashkimi Evropian dhe Mbretëria e Bashkuar.

Të gjithë turistët që do të vijnë, do t’iu matet temperatura në aeroporti, do t’iu merren të dhënat nëse ata kanë qenë të infektuar me koronavirus dhe detajet e tjera personale.

Me heqjen e kufizimeve, Spanja i jep fund gjendjes së jashtëzakonshme, që ishte në fuqi për tre muaj.

Kryeministri Pedro Sanchez paralajmëroi se kontrollet e higjienës duhet të respektohen rreptësisht, pavarësisht lehtësimit të masave.

LEXO EDHE  Sulmet e koalicionit në Jemen lënë 20 të vrarë

Maskat e fytyrës duhet të mbahen në ato vende publike ku distancimi fizik është i pamundur që të mbahet.

Spanja ka regjistruar mbi 245,000 të infektuar me koronavirus dhe 28,000 të vdekur nga ky virus.

Në vit, Spanjën e vizitojnë rreth 80 milionë turistë. Kjo industri përbën 12 për qind të GDP-së së vendit.

Hapja e vendit para se të përfundojë sezoni i verës shihet si thelbësore për ekonominë spanjolle.