Precedimi ndaj studentëve/ ‘LPU’: Nuk kanë frikë nga COVID, por nga revolta e të rinjve

Lëvizja për Universitetin ka reaguar pas deklaratës së policisë lidhur me procedimin penal të 4 studentëve të cilët dorëzuan peticionin me 8 mijë firma tek Ministria e Arstimit për heqjen e tarifave të studimit për këtë vit akademik.

Në reagimin e saj ‘LPU’ e cilëson të turpsëm deklaratën e policisë, pasi studentët dhe aktivistët nuk kanë protestuar por kanë dorëzur një peticion.

Sipas ‘LPU’ arsyeja e vërtetë e procedimeve nuk është frika ndaj covid, por frika nga kriza ekonomike që mund të çojë të rinjtë në revoltë.

Ja reagimi i plotë i ‘LPU’:

Përmes një deklarate të turpshme për shtyp, Policia e Tiranës lajmëroi procedimin penal për katër studentë dhe aktivistë të Lëvizjes Për Universitetin, të cilët dorëzuan peticionin me 8 mijë nënshkrime për anulimin e tarifave shkollore. Me një patetizëm të pafalshëm për nënpunësit publikë, dorëzimi i peticionit qenka zmadhuar në miting, ndërsa largimi i paqtë i aktivistëve në shpërndarje mitingu.

Arsyeja e vërtetë e këtyre procedimeve nuk është as pandemia dhe as mosbindja, ngaqë ata që i shkelën me të dyja këmbët rregullat e higjienës ishin vetë policët, por frika nga kriza ekonomike në mesin e të rinjve dhe revoltat e pashmangshme të së ardhmes. Kriminalizimi i protestës perveçse nuk do të na ndalojë, na bën më të guximshëm dhe vullnetplotë.

Jeta e një brezi nuk mund të shtypet as me dhunë dhe as me frikë, as me xhandarë e as me mashtrime.

LEXO EDHE  Policia për referendumin serb: Situata në Kosovë ka kaluar e qetë dhe pa incidente