Nëse po mendonit të hiqni çokollatën dhe verën nga lista juaj e ushqimit për faktin e thjeshtë se jeni mbipeshë dhe dëshironi të humbni peshë, ndaloni.
Sipas studimeve të fundit shkencore ato kanë përcaktuar se ekziston një substancë e quajtur rezervatol në verën e kuqe dhe çokollatën e errët që bën që qelizat të rinovohen dhe të funksionojnë në mënyrë të përsosur mirë.
Kjo substancë ndihmon gjenet që normalisht çaktivizohen nga pleqëria dhe disa funksione që parandalojnë plakjen riaktivizohen dhe rikthehen.
Përveç kësaj, ngrënia e çokollatës me një përmbajtje të lartë kakao do t’i sigurojë trupit tuaj shumë fibra të tretshme dhe minerale të tilla si hekuri, magnezi, bakri dhe mangani gjithashtu për të ndihmuar në përmirësimin e rrjedhës së gjakut dhe uljen e presionit të gjakut.
Ndërsa, vera e kuqe do t’i sigurojë trupit tuaj vitamina dhe minerale që do t’ju ndihmojnë të zvogëloni rrezikun e takikardisë.
Përkundër përfitimeve të mëdha të këtyre dy ushqimeve, rekomandohet të mos abuzoni me to, pasi çdo gjë e tepërt bën dëm.