Ford tërheq më shumë se gjysmë mjete kamionë për shkaqe sigurie

Kompania e makinave Ford publikoi sot një raport sigurie duke deklaruar se do të riparonte 547 538 kamionë në Amerikën e Veriut për shkak të rrezikut të zjarrit pas përplasjes.

Prodhuesi i makinave theksoi se në automjetet me dysheme të shtruar me tapet, në rast aksidenti rripi i përparmë mund të shkaktojë shkëndija që më pas mund të shkaktojnë zjarr tek shtresa e poshtme e kamionëve duke rritur rrezikun e lëndimit.

LEXO EDHE  Arrestohet El Marro, një nga trafikantët më të kërkuar të drogës

Tërheqja prek më së shumti modelet në SHBA dhe më pak në Kanada dhe Meksikë.

Ford ka pasur probleme dhe me disa modele të tjera, kryesisht modeli F-150.