Gara për Kryeprokuror, KLP miraton të hënën listën e 4 kandidatëve

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka njoftuar se do të shpallë ditën e hënë renditjen e kandidatëve për Kryeprokurorë. Kjo është mbledhja e 28 e këtij institucioni dhe do të mbahet në orën 12:00.

Aktualisht në postin e kryeprokurorit është Arta Marku, e cila ka aplikuar për të kandiduar sërish. Po kështu në garë për këtë post janë edhe prokurorët Olsian Çela, Fatjona Memçaj, avokati Lulzim Allushaj dhe Arta Marku. Tre prokurorët e kanë kaluar me sukses procesin e vetingut, ndërkohë që avokati Allushaj është verifikuar nga KLP.

LEXO EDHE  "2 marsi, uragani popullor do marrë përpara Rilindjen e krimit"/ Deputeti fton qytetarët

Në ktë mbledhje janë ftuar përfaqësues nga Ministria e Drejtësisë, EURALIUS (EU Funded Project), OPDAT (Funded from the United States Department of Justice/ Assistance and Training and Technical Assistance Program), si dhe vёzhgues tё tjerё tё akredituar.