U skualifikua si kandidat për SPAK, synon KLP

Në një kohë kur Gentian Osmani u shkarkua nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë, dy kandidatë kanë aplikuar për të zëmë vendin e tij në këtë institucion.

Vladimir Mara dhe Esmeralda Cami kanë aplikuar për anëtarë të KLP. Esmeralda Cami është drejtuese e Prokurorisë Dibër, e cila nuk mund të merrte dosjen 184 pas pas shpalljes së moskompetencës nga Krimet e Rënda dhe kalimit të saj në Dibër për shkak të konfliktit të interesit.

Vladimir Mara, prokuror i çështjes Tahiri e 339, u skualifikua nga gara për SPAK.

Në një nga pikat e rendit të ditës në mbledhjen e sotme KLP ka ndërprerjen si e përkohshme të Esmeralda Camit në Prokurorinë Dibër.

LEXO EDHE  Rama: Unë nuk vras, hahaha, nuk vjedh, hahaha, nuk shantazhoj, hahaha!

“Esmeralda Cami, ka kërkuar të dorëhiqet nga pozicioni si kryeprokurore në Dibër dhe të jetë në garë për anëtare e KLP”, tha Gent Ibraimaj.

Po ashtu në mbledhje është miratuar projekt-akti për ndërprerjen e caktimit tё përkohshëm tё Drejtueses sё Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Dibër, Esmeralda Keshi (Cami), e cila ka shprehur interes për të kandiduar për pozicionin vakant në KLP. Ndërsa në vend të saj u miratua caktimi i përkohshëm i prokurorit Rifat Kojku.