Patentat/ Tjetra ndryshim, çfarë ndodh nga 16 shtatori

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka njoftuar lehtësime të procedurave në rast të humbjes apo dëmtimit së lejedrejtimit.

“Humbje/shkatërrim patente? Përveç rinovimit qytetari do gëzojë edhe të drejtën të marrë dublikat dhe në kushte, tarifa, praktikë të ndryshuara! Dublikati (pa qenë nevoja për raport mjekësor, as foto të re) rikonceptohet si një shërbim i ri dhe me tarifë më të ulët për qytetarin! Tani jo vetëm do aplikojnë më thjesht – s’vjen më 3 herë: depoziton 1 herë denoncimin dhe në afatin ligjor të prodhohet kartoni dublikat – tërheqja dhe nga i afërm me vetëdeklarim, pa mbajtur peng emigrantë a kë ka plane udhëtimi – ose aplikon/dorëzon kartonin e dëmtuar, merr dublikatin (Tirana brenda 30 min!)! Edhe nëse zgjedh rinovimin (që kërkon foto të re dhe raport mjekësor, aplikimi i tëri në 1 herë, për humbjen që ka detyrim denoncimin, në afatin ligjor prodhohet kartoni i ri. Kush dorëzon kartonin të dëmtuar dhe rinovon e merr direkt (Tirana prodhimi brenda 30 min)”, njofton Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor, përmes një statusi në Facebook.

LEXO EDHE  "Konferenca e Kreditorëve"/ Rama reagon pas akuzave: Janë të dënuar të përpëliten në zjarrin e urrejtjes së tyre