VIDEO/Zjarret pushtojnë vendin, digjen pyjet pranë guroreve

Sipërfaqe të tëra në të gjithë vendin janë përfshirë nga flakët e zjarrit. Nga veriu në jug çdo ditë raportohen vatra zjarri si dhe sipërfaqe të shumta me pyje e ullishte të djegura

Përmes videos së mëposhtme shihet qartë se pranë gurores në Urën Vajgurore ka rënë zjarr i madh. Një pjesë e mirë e ullishteve është përfshirë nga flakët.

LEXO EDHE  Kasat fiskale nuk do të hiqen nga përdorimi, ja si do të përdoren

Ndërkohë mësohet se zjarrfikëset janë nisur për të bërë të mundur shuarjen e flakëve dhe minimizimin e djegjes së sipërfaqeve.

Nga ana e saj policia ka njoftuar se zjarret janë të qëllimshme. Ato vendosen nga fermerët të ciët duan të hapin kullota.