Zbulohet mosha kur femrat vdesin për seks

Nëse mendoni se kulmi i kënaqësive seksuale është në të njëzetat jeni duke u gabuar. Kjo mund të ndodhë me meshkujt por kur bëhet fjalë për femrat ato nuk I përjetojnë në këtë moshë orgazmat, siç i përjetojnë kur kalojnë 35 vjeç.

Sipas një studimi nga “Natyral Cycles”, ku tregohen sekretet e femrave në dhomën e gjumit, sa më e madhe në moshë të jesh, aq më shumë të fuqishme do të jenë orgazmat që do të përjetohen.

Sipas studimit gratë në moshën 36-vjeçare arrinin të kryenin seksin perfekt. Gratë mbi moshën 30 vjeç në studim, shfaqeshin plot vetëbesim dhe të lumtura për format e tyre trupore dhe shpeheshin se tashmë e shijojnë seksin më shumë. Ndaj duket se të përqafosh të 30-tat, nuk qenka edhe aq keq, si dhe mos harro: orgazma është një eksperiencë eksituese, një ndjenjë pushtuese që duhet provuar.

LEXO EDHE  Prezantohet makina e parë fluturuese në botë (Foto+Video)

Kënaqësia seksuale është një pjesë e rëndësishme e mirëqënies emocionale dhe fizike, e cila ndikon në përmirësimin e gjumit, uljen e stresit, forcimin e sistemit imunitar etj. Gjatë një orgazme zemra rreh më shumë, frymëmarrja dhe qarkullimi i gjakut rriten, ndërsa tensoni seksual çlirohet nëpërmjet kontaktimit të muskujve gjenitalë.