Fotografi të tmerrshme: ja si i dhunonin kriminelët serbë gratë kosovare

Deputetja e PDK-së, Flora Brovina, sot ka paraqitur një fotografi, që, sipas saj, dëshmon dhunimin e një gruaje 35-vjeçare nga ushtarët serbë gjatë luftës në Kosovë.

Dhunimi, sipas saj, ka ndodhur në sy të familjes.

Në fotografitë e publikuara, shihet se dhunimin e kanë kryer në mënyrë mizore më shumë se tre serbë.

“Rasti në fjalë është një fotografi që është gjetur në aparatin e një ushtari serb që dëshmon aktin, mënyrën se si i kanë dhunuar gratë. Kjo është vetëm njëra nga mënyrat kur i kanë detyruar familjarët që ta shohin aktin e dhunës seksuale. Shumë raste kemi kur ato janë mbledhur shumë në numër dhe sistematikisht janë dhunuar nga ushtarët serbë”, tha ajo.

LEXO EDHE  Ngjarje e rëndë/ Humb jetën ndërsa bënte dush

Ajo nuk ka dhënë detaje se në cilin vend ka ndodhur ky rast pasi sipas saj duhet ruajtur privatësia. “Gruaja është 50-vjeçare kur ka ndodhur ka qenë 35-vjeçare. Tani është zgjuar vetëdijesimi institucional që për këto viktima të ngrihen aktakuza. Serbia është fajtorja”, tha ajo.