Vendet me stresin më të lartë në botë, ja ku renditet Shqipëria

Stresi nuk ka qenë diçka që lidhet tradicionalisht me grekët, apo me një nga popullsitë e shteteve të mëposhtëm. Por kjo analizë e vitit 2018 tregon qartë si radhiten shtetet sipas niveleve të stresit. 

Greqia kryeson me 59% të nivelit të stresit, duke lënë të dytën Tanzaninë me 58% të nivelit të stresit. Tanzania radhitet e treta në listë me 57%, duke u ndjekur nga Shqipëria me 55% të nivelit të stresit, duke marrë vendin e parë ndaj katër shteteve që kanë përqindje të njëjtë, 55%.  

SHBA është në të njëjtin nivel stresi si Shqipëria, Irani dhe Sri Lanka. Botimet e mëparshme të raportit gjetën nivele të ulëta të stresit midis amerikanëve. Në vitin 2006, 46% thanë se ishin nën një stres të madh, një numër që u rrit në 47% në vitin 2010.

Nivelet e stresit në SHBA janë rritur në mënyrë të qëndrueshme në 53% në 2014, përpara se të zbrisnin nën 50% në vitin 2017. Të rinjtë amerikanë rreth moshës 15 dhe 49 janë më të theksuara, së bashku me 20 % më të varfër të popullsisë.

Burimi: Electronics Weekly 

LEXO EDHE  Ri-infektimi nga Covid-19, Shehu: Mendjelehtësi alla Zhvejk e Komitetit