Shkarkimi i Konit/ Dhori Kule mbështet qeverinë: Veprim efiçent, por…

Dhori Kule, ka mbështetur vendimin e ministres së Arsimit për shkarkimin nga detyra të rektorit të Universitetit të Tiranës, Mynyr Koni.

Katër dekanë të Fakulteteve në Universitetin e Tiranës kanë dalë në një konferencë për mediat, pas vendimit të Ministres së Arsimit, Besa Shahini për të shkarkuar Mynyr Konin nga posti i rektorit.

“Opinioni publik ka marrë vesh se ministrja e Arsimit, ka konfirmuar pezullimin e rektorit të UT dhe ka zëvendësuar me një nga zëvendës rektorët. Qendrimi në përputhje me ligjin dhe kushtetutën. Opinioni publik duhet të dijë se situata është vonuar shumë. Kemi 1 vit e gjysëm që kemi shqetësime. U bë kontrolli dhe pas një viti e gjysëm, ligji gjeti dritë jeshile. Ka shkelje, ministria e Arsimit ka të përcaktuar kompetencën për të gjetur shkeljet e ligjit. Politika mbajti peng universitetin. U shpërdorua detyra me fondet e dhëna nga Europa”, tha Koni.

LEXO EDHE  "Të mbështesim Ramën"/ Nipi i Zanit Çaushit kandidat i Rilindjes për zgjedhje