Në emër të Zotit, zhdukuni!

Endri Ceno, ish-kandidati për deputetet i Partisë Demokratike në zgjedhjet e fundit parlamentare, përmes fjalëve të udhëheqësit të revolucionit anglez Oliver Cromwell, përcjell një mesazh për qeverinë.

Në një shënim në rrjetet sociale, si shkruan:

Oliver Cromwell – 20 Prill, 1653

Është koha për mua t’i jap fund mandatit tuaj, që e keni ç’nderuar nga të gjitha virtytet me mospërfilljen tuaj dhe ndotur me çdo ves nga praktika juaj; ju jeni nje ekip përçarje dhe armiqtë e qeverisjes së mirë; ju jeni një pako mercenarësh, si Shejtani e keni shitur vendin tuaj për një pjatë supë patatesh, keni tradhëtuar si Juda Perendinë tuaj për një grusht paresh.

A eksziston një virtyt i vetëm që tani mbetet në mesin tuaj? A eksziston një ves që ju nuk e posedoni? Ju nuk keni më shumë fe se kali im; ari është perendia juaj. Cili prej jush nuk e ka thyer ndërgjegjen tuaj për ryshfet? A ka ndonjë prej jush që ka kujdes sadopak për të mirën e atdheut?

LEXO EDHE  Krimi elektoral është nona, varrosja e provave është bashkëpunim me…/ Shpërthen artisti i njohur

Ju prostituta të ndyra nuk e keni merituar këtë vend të shenjtë dhe silleni në shtëpinë e Zotit si në një shpellë kusarësh. Nga parimet tuaja imorale dhe praktikat e këqija jeni bërë qënia më e urryer e të gjithë kombit; ju erdhët këtu nga njerëzit për të marrë ankesat e zgjidhur problemet! Pra, hiqeni maskën e ndritshme prej gënjështari e mu qeroni nga sytë.