E marta e tretë e marsit për të krishterët/ Festa e madhe ka nisur

E marta e tretë e marsit është një nga ditët më të rëndësishme për besimtarët e krishterë por jo vetëm. Pothuajse të gjithë shqiptarët besimtarë e deri tek ata më ateistët e njohin konceptin e “13 të Martat e Shenjta”.

“Të Martat e Shenjta” kanë nisur ditën e sotme dhe zgjasin rreth tre muaj ku finalizohen me Natën e Madhe të Shën Ndout, më 13 qershor.

Historia tregon se ky ritual u ka mbijetuar viteve të vështira të komunizmit dhe vazhdon ende sot të festohet dhe besohet.

Ndjekja e “13 të Martave të Shenjta” kryhet në Kishë e cila ngrihet në kodrën e qytetit të Laçit.

Gjatë gjithë ditës mbahet mesha, dëgjohen në oborrin e Kishës së Shën Ndout lutjet drejtuar Zotit dhe këngët e adhurimit.

Qindra njerëz nga e gjithë Shqipëria, por jo vetëm mbajnë gjallë këtë ritual, i cili duket se nuk do vdes kurrë.