Ardian Fullani merr postin e rëndësishëm, emërohet në Bankën Qendrore të …

Ardian Fullani, ish-Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, është emëruar anëtar i në Bankën Qendrore të Malit të Zi.

Siç shkruajnë mediat vendase, Bordi Drejtues i Bankës Qendrore të Malit të Zi në shtator të vitit të kaluar ka miratuar krijimin e Bordit Këshillues të Bankës Qendrore të Malit të Zi (CBCG) me 11 anëtarë, ndër të cilët është edhe Ardian Fullani.

“Guvernatori i Bankës Qëndrore të Malit të Zi (CBCG) Radoje Zhugiq ka vendosur si anëtar të Bordit Këshillues të Bankes, ish guvernatorin e Bankës së Shqipërisë Ardian Fullanin, i cili në shtetit e tij është shkarkuar dhe arrestuar sepse nga kasaforta e Bankës së Shqipërisë janë zhdukur 713 milionë lekë (6.63 milionë dollar amerikan)”, shkruajnë mediat malazeze.

“A do e dëmton kredibilitetin e Bankës Qendrore të Malit të Zi, shkaku se anëtari i Bordit Këshillues është ish-guvernatori i Bankës së Shqipërisë Ardian Fullani i arrestuar, shkarkuar nga ai pozicion dhe i akuzuar për fshehje të 6.63 milionë dollarëve amerikan”, është pyetja për të cilën guvernatori malazez Zhugiq për të përditshmen “Vijesti” nuk ka dashur të përgjigjet.

LEXO EDHE  Njihuni me parashikimin e motit për nesër

Ndërsa siç raporton e përditshmja “Vijesti”, jo formalisht kanë marrë një përgjigje nga Sektori për marrëdhënie me publikun e cila thotë: “Nuk kemi kohë”.


PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here