Studenti i verbër “kap” gafil Ramën në “Opinion”: Jam i fyer, plotëso kërkesat!

Kryeministri Edi Rama ka biseduar me një student të juridikut me aftësi të kufizuar teksa ishte i ftuar në emisionin “Opinion”.

Shefi i qeverisë deklaroi se qeveria e tij do t’i paguajë tarifat për të gjithë të verbrit, ndërsa studenti me aftësi të kufizuara i kërkojë llogari se pse përmend fjalën “qorr” në publik.

Rama në përgjigjen e tij tha se këtë e ka përdorur duke iu referuar pedagogut Arlind Qorri dhe nuk ka asnjë lidhje për etiketimin e të verbërve.

Biseda me tyre:

Rama përballë verbrit: Qeveria e garanton studimin falas deri në sistemin master. Më pas në studimet master janë universitetet që vendosin.

Studenti: A jeni në dijeni se sa letra i kemi çuar që nga maji ministres Nikolla që të bëhet falas arsimi për ne?

Rama: Kam përmendur emrin e një personi që e ka mbiemrin qorri. Ai është një emër i respektuar.

Studenti: Unë studioj për drejtësi për Bachelor. Unë studioj në privat, por u interesova në shkolla private dhe fillova me bursë 100 përqind.

Rama: Kur unë kam ardhur në qeveri, asnjë fëmijë me aftësi të veçanta nuk kishte asnjë mësues, por sot këtë numër e kemi çuar në 700 mësues. Statusi i veçantë nuk iu jep juve të drejtë pa edukatë. Jeni student, që nesër do ta ushtrosh. Dëgjoj shumë më keq se kaq. Inati i mbetet atij që e ka. Ajo që unë dua të diskutoj. Të gjithëve ju tarifën do ua paguaj shteti. Mos çoni letra, drejtohuni tek platforma Shqipëria.al

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here