Si u shkel ligji me zgjedhjen e Roland Ilias në KPK, në 2009 kandidoi për G99 e Erion Veliajt (Foto+Dokumente)

Roland Ilia që është vendosur Anëtar i Komisionit të Pavarur të Kualifikim (KPK) ka marrë postin në shkelje të ligjit pasi ka kandiduar nën siglën e Partisë G99 në vitin 2009 parti e drejtuar në atë kohë nga Erion Veliaj dhe ishte në koalicion me Partinë Socialiste dhe posti si Anëtar i KPK-së kërkon dhe ka një ndë kushtet bazë që anëtari të jetë i depolitizuar dhe duhet të ketë 10 vite pa aktivitet politik.

Roland Ilia ka përfituar bursën e ekselences nga Ministria e Arsimit për 5 vite për studime në Gjermani me kushtin që të përfundonte studimet dhe të mbronte doktoraturën në shtetin gjerman por kjo nuk ka ndodhur sepse Roland Ilia sot nuk ka doktoraturë të mbrojtur në Gjermani dhe këtu kemi abuzim me taksat dhe fondin e ekselencës.

LEXO EDHE  Omertaja që po helmon Fierin

Nga viti 2001 deri në 2002 ka kryer studimet master në Universitetin e Kolnit në Gjermani por nuk ka një dokument që e konfirmon këtë dhe nuk ka doktoraturë.

Me poshte do paraqesim edhe dokumentet konkrete per te vertetuar kete Skandal pasi sot Roland Ilia jep vendime per shkarkimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve dhe ka abuzuar në meënyrë flagrante me taksat dhe eshte vendosur ne post ne shkelje te hapur me ligjin madje sot si antar i KPK ka marrë favore në shtet pasi bashkëshortja e tij është tranferuar në Tiranë dhe punon ne prefekturen e Tiranes dhe para emerimit te Rolandit si anëtar i KPK punonte në Shkodë ndërsa gjatë punës se tij si pedagog është akuzuar për korrupsion dhe për paaftësi…

 PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here