Revolta studentore në të gjithë vendin/ Pas Tiranës, në këmbë edhe Durrësi, Elbasani, Korça e Shkodra

Revolta e studentëve është shtrirë në të gjithë vendin. Edhe studentët e Elbasanit kanë bojkotuar mësimin dhe kanë marshuar në rrugët e qytetit, ku kanë bërë thirrje për uljen e tarifave të studimit. “Nuk duam kredi për kreditet tona”, ka qenë kjo thirrje e studentëve të Elbasanit.

Protesta në Elbasan

Studentët e Shkodrës kanë dalë në protestë dhe bëjnë thirrje për bashkim të të gjithë studentëve. Në një video ata thonë se iniciativa e tyre për protestë do të shumëfishohet nesër. “Ngremë zërin tonë dhe nuk frikësohemi nga asgjë dhe nga njerëz që i tërheq posti”, janë shprehur studentët e Shkodrës.

Në Durrës gjithashtu studentët e Universitetit “Aleksandër Moisiu” kanë braktisur mësimin dhe kanë dalë në protestë.

Edhe studentët e “Fan Nolit” në Korçe i janë bashkuar protestës së studentëve të Tiranës. Parullat e tyre kanë qenë edhe më të forta pasi paralajmërojnë për një lëvizje studentore si ajo e ‘90-ës.

Protesta në Korçë

Studentët kërkojnë që të ulen tarifat e studimit dhe shtojnë se qeveria u ka boshatisur xhepat nga taksat e larta. Po ashtu ata kanë kërkuar dhe anulimin e VKM-së duke thënë se nuk aka negociata pa anuluar këtë vendim.

Protesta në Tiranë

Kerkesat e studenteve jane 4

1. Anulimi i VKM per tarifa shtese.

2. Përgjysmimi i tarifës së studimit.

3. Përmiresimi i kushteve të konvikteve.

4. Bordi i Administrimit të ketë numër të barabartë votash mes fakulteteve dhe Ministrise se Arsimit, duke shtuar një përfaqësues nga studentet ne bord.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here