Marrëveshja e Brexit, letra e fundit “dëshpëruese” e May-t për britanikët

Pak para se Bashkimi Evropian të votojë për marrëveshjen e Brexit, Theresa May ka lëshuar një thirrje të fundit për britanikë që të mbështesin marrëveshjen, që i ka shkaktuar asaj përçarje në kabinetin qeveritar për shkak të koncesioneve që shumë e i kanë konsideruar ‘tradhti’.

Letra dramatike përpiqet të sigurojë që marrëveshja do të nderojë shqetësimet e atyre që votuan për Brexit, të tilla si lejimi i Mbretërisë së Bashkuar për të kontrolluar migracionin dhe për t’i dhënë fund “pagesave të mëdha vjetore” në BE.

Me mbështetje të kufizuar në qeveri, May shpreson se një thirrje e drejtpërdrejtë për njerëzit do të ndihmojë në “kthimin” e presionit në favor të saj, por përpjekjet duket se janë të destinuara të dështojnë.

Ndërsa May thotë se propozimi i saj është në “interesat kombëtare” të Mbretërisë së Bashkuar dhe “punon për të gjithë vendin”, edhe anëtarët e partisë së saj tashmë po hartojnë plane alternative duke besuar se kryeministrja do të rrëzohet. Shumë nga planet alternative do të kërkojnë të mbajnë një marrëdhënie më të afërt me BE.

Gjithashtu duke kërkuar për një Brexit më të butë, Jeremy Corbyn i Punës e quajti marrëveshjen “më e keqja e të gjitha botëve”, të enjten dhe një “testament i dështimit të (konservatorëve)”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here