Mardhënie intime në këmbim të punës

Ngacmimi seksual është një problem i madh për gratë që punojnë në Komisionin e Bashkimit Afrikan (AUC), ka thënë një hetim i brendshëm.

Shumica e viktimave janë staf afatshkurtër, vullnetarë të rinj dhe praktikantë që kërkojnë punë, tha raporti.

Hetimi u nis në maj dhe të gjithë anëtarët e stafit që kishin një ankesë u ftuan për një intervistë konfidenciale.

Komiteti i posaçëm u formua nga kryesuesi i AUC, Moussa Faki, pasi një letër anonime e alarmoi atë për abuzimin.

Ekipi gjeti 44 raste të ngacmimeve të dyshuara seksuale dhe se gratë e reja po “shfrytëzoheshin për seks në këmbim të vendeve të punës”.

Raporti nuk përmendi asnjë nga autorët e supozuar.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here