Fshati i fëmijëve/ Shkolla në Brazil shpallet ndërtesa më e mirë

Një shkollë me konvikt për fëmijët me aftësi të kufizuar në një zonë malore të largët në Brazil, ka fituar çmimin e këtij viti për ndërtesën më të mirë në botë.

Kompleksi i konvikteve të Fshatit të Fëmijëve, i cili siguron strehim për 540 fëmijë, këtë javë mori çmimin ndërkombëtar Riba për përsosmëri.

Ajo bazohet në një fermë të rrethuar nga një pyll i dendur në shtetin Tocantins.

Ndërtesa është bërë kryesisht nga druri ngjitur së bashku dhe përmban tre kopshte.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here