Ligj i ri/ A do shkëputet dot Rama nga miqësitë e vjetra?

Kryeministri Rama prezantoi sot nismën për një ligj të ri, të veçantë në llojin e tij që do të ketë të bëjë me trajtimin e elementëve kontigjentë nga policia. Ligji do të marrë emrin “Të fortët”, njësoj siç njihen në zhargonin e rrugës.

“Qeveria ka nisur draftimin e një pakete ndryshimesh në Kodin Penal për “Të fortët”. Kështu quhet paketa, “Të fortët”, të cilëve përmes një trajtimi ekzemplar, përmes përshkallëzimit të presionit të policisë së shtetit në çdo territor, do t’u rezervojmë edhe ndëshkime penale ekzemplare për format e tyre të preferuara të karshillëkut ndaj ligjit, ndaj qytetarëve dhe ndaj biznesit” deklaroi Rama.

Por vetë kryeministri ka një histori të gjatë miqësie me të fortët. Janë të njohura tashmë në Partinë Socialiste katapultimet e të fortëve nga gjobat, grabitjet dhe përdhunimet drejt tribunave politike, drejt parlamentit apo edhe në krye të bashkive. Prandaj mbetet për t’u parë nëse kur të veprojë ky ligj, do të shkëputet Edi Rama nga miqësitë e vjetra me kriminelët, apo do të jetë në anën e policëve?

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here