Mbretëroi errësira, po tani?…

No signal poster. Colorful error message displaying on TV screen, antenna fault or incorrect computer setting. Vector flat style cartoon illustration

Nga Enton ABILEKAJ

Është dita më e zezë për televizionet dhe teleshikuesit. Duhet të ishte ditë historike shkëputja përfundimtare nga transmetimet analoge në dixhitale, por errësirra sundon në shumicën e shtëpive.
Shumica e qytetarëve me të ardhura minimale nuk kanë televizorë me marrës dixhital. Duhet të blejnë dekoderat universalë, po në treg nuk ka të tillë. E vetmja mundësi është që të pasurojnë më shumë kompanitë që kanë pronësinë e tranmetuesve numerikë duke blerë dekoderat e tyre. Nuk është problemi se pasurohen ata që e filluan në mënyrë të paligjshme aktivitetin, por as ky shpenzim nuk e zgjidh problemin.
Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA) vetëm sa ka ndihmuar qeverinë që të zhysë shqiptarët në errësirën informative, duke e inkurajuar monopolizmin e transmetimeve, duke i shërbyer grykësisë së 7 operatorëve (në fakt janë 4), që kanë marrë frekuencat kombëtare për të ofruar një shërbim të domosdoshëm, jetik për një vend demokratik. Qeveria vetëm sa pasuroi klientët e saj, duke sajuar shpërndarje dekoderash, që në fakt ishte vetëm transfertë parash tek bizneset e tyre.
Sot gjysma e Shqipërisë është në errësirë. Një errësirë si ajo e republikave islamike, ku televizioni është i ndaluar, ose lejohen vetëm TV që kalojnë censurën. Ekranet nxijnë, televizorët janë tepër nëpër shtëpitë e varfra.
Hapni radiot, dëgjoni Zërin e Amerikës. Radio Londra është mbyllur…

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here