Vrasja me snajper prej më shumë 2 mijë metrash parandaloi 20 vrasje

Një snajper britanik shtiu një komandant të Shtetit Islamik nga afërsisht 2414 metra (1.5 milje) larg në goditjen më të suksesshme të SAS, sipas raporteve.

Rreshteri thuhet se e ka qëlluar ekstremistin në Afganistan në gjoks me një mitraloz kalibër .50.

Mendohet të jetë hera e parë që armë automatike është përdorur për një snajper të goditur nga SAS dhe vrasja vlerësohet të ketë ruajtur më shumë se 20 jetë.

Objektivi, i cili ishte në listën e vrasjeve britanike dhe amerikane, kishte krahun dhe shpatullën e tij të shqyer për shkak të forcës së plumbit dhe vdiq menjëherë.

Rreshteri, i cili është veteran i konflikteve të Irakut dhe Sirisë, patrullonte fshehurazi një rajon të Afganistanit verior nën sundimin e Isis, shkruan “Mirror”.

Një oficer i lartë i vendosur në Shtabin e Përbashkët të Operacioneve të Posaçme në Kabul dha mbështetjen për vrasjen.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here