Adriatik Llalla kërkon në Gjykatë, heqjen e sekuestros për pronat e tij

VASILI DHE LLALLA TAKIM ME PROKURORE - /r/n/r/nVASILI AND LLALLA MEETS WITH PROSECUTORS -

Ish-prokurori i Përgjithshëm Adriatik Llalla ankimon vendimin për sekuestro preventive të pronave të tij.

Ankimimi është bërë në Gjykatën e Apelit të Krimeve të Rënda nga avokati Sokol Hazizaj.

Pak ditë më parë Gjykata e Krimeve të Rënda vendosi të pranojë kërkesën e Prokurorisë për sekuestro preventive të pasurive të ish kryeprokurorit. Pronat e tij u përllogaritin në vlerën afro 1 miliard lekë

Ish-kryeprokurori nuk iu nënshtrua Vetting-ut. Ndërsa gjatë procesit në KPA ai nuk u paraqit duke paraqitur një prokurë te lëshuar nga Turqia ku autorizonte avokatin si përfaqësues të tij gjatë procesit..

Më 11 qershor 2018 ky komision la në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për ndërprerjen e Vetting-ut për ish-kryeprokurorin por saktësoi në vendim edhe pjesën e përjashtimit të ish-kryeprokurorit nga e drejta për të qenë për 15 vite pjesë e organeve te sistemit të drejtësisë.

Ndërsa me 10 shkurt 2018 dorëzoi te Presidenti Meta, dorëheqjen nga funksionet e magjistratit dhe nga e drejta që i njeh ligji për tu emëruar në një pozicion në nivel të Apelit. Në fillim të këtij viti Adriatik Llalla u ndalua të udhëtojë drejt SHBA-së pas dyshimeve për përfshirje në korrupsion.

Llalla hetohet për “shpërdorim detyre”, “deklarim të rremë të pasurisë” dhe “pastrim të produkteve të veprës penale”

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here