Delawie: Të zgjidhen gjyqtarë të kualifikuar dhe të ndershëm

U.S Ambassador in Kosovo Greg Delawie reacts during an interview with The Associated Press on Wednesday Feb. 14, 2018, in Kosovo capital Pristina. Delawie said Kosovo needs to work on the rule of law, create a better economic environment to cut unemployment and normalize ties with Serbia as the main challenges ahead. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Ambasadori amerikan në Kosovë, Gregory Delawie bëri thirrje që të plotësohen sa më shpejt vendet bosh në Gjykatën Kushtetuese, me gjyqtarë të rinj, apolitikë, të ndershëm dhe të kualifikuar.

Gjykata Kushtetuese ka mbetur pa kuorum, ndaj nuk do të ketë mundësi të marrë vendime pa u zgjedhur gjyqtarë të ti.

“Përderisa po feston 10 vjetorin e Kushtetutës, Kosova po përballë me zbrazësi në Gjykatën Kushtetuese. Kuvendi duhet të zgjedh kandidatë të ndershëm, të kualifikuar dhe apolitikë, të përfshijë gra në këtë gjykatë tejet të rëndësishme”, shkruan ambasadori në Twitter.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here