Konfirmohet në detyrë gjyqtari i e Gjykatës së Lartë Edmond Islamaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi të konfirmojë në detyrë Edmond Islamaj, gjyqtar në Gjykatën e Lartë.

Vendimi u dha nga trupa gjykuese e përbërë nga Suela Zhegu, Pamela Qirko, Genta Tafa (Bungo).

Pasuria e Edmond Islamaj

“Nga hetimi ka rezultuar se Islamaj ka apartament banimi me sipërfaqe 81.57 m2 në Durrës, tokë arë 1000 m2 në Karpen, Kavajë, e blerë në vitin 2015. Zyrtari ka llogari bankare që prej vitit 2000, fillimisht me vlerë 5 mijë euro, llogari bankare të krijuar në vitin 2016 me gjendje 20 mijë euro”, ka thënë relatorja e KPK, në seancëm dëgjimore.

LEXO EDHE  Referendumi për sistemin zgjedhor, Kristaq Kume reagon pas rrëzimit të kërkesës

Gjyqtari ka një autoveturë të vitit 2008, të blerë 3 mijë euro. Nga hetimet ka rezultuar se si gjyqtari Islamaj edhe bashkëjetuesja e tij kanë bërë deklarime ndër vite.

“Një depozitë me shumën 12 mijë dollarë është hapur në 2006.  Në pronësi të bashkëjetueses janë edhe dy garsoniere, ato janë në pronësi të pritshme. Pronat e bashkëjetueses janë përfituar nga pasuria e babait të saj. Vlerësimi profesional u bë në bazë të 5 dosjeve dhe 6 denoncimeve nga qytetarët. KPK ka konstatuar cilësi të pranueshme në punë”, ka thënë relatorja Genta Bungo.


PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here