Përdoruesit e rrjeteve sociale do paguajnë taksë nga 1 korriku

Parlamenti i Ugandës ka miratuar ligjin për vendosjen e taksës për njerëzit që përdorin platformat e mediave sociale.

Bëhet fjalë për një pagesë prej 0.05 dollarë për njerëzit që përdorin Facebook, WhatsApp, Viber dhe Tëitter.

Presidenti Yoëeri Museveni kërkonte të bëheshin këto ndryshime duke u argumentuar se mediat sociale inkurajonin thashethemet.

Ligji do të hyjë në fuqi më 1 korrik, por mbetet për tu parë se si do zbatohet.

Detyra e re e akcizës do të vendosë taksa të ndryshme, përfshirë 1% për paranë e lëvizshme, për të cilat grupet e shoqërisë civile ankohen se do të ndikojnë tek njerëzit më të varfër që rrallë përdorin shërbimet bankare.

Ministri i Financave të Ugandës, David Bahati tha në parlament se rritja e taksave ishte e nevojshme për të ndihmuar shtetin të paguajë borxhin e saj.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here