iPhone “çelës”, së shpejti do hapë dyert e shtëpive dhe makinave

“Apple” është duke punuar për të përmirësuar iPhonet që janë të pajisur me NFC, me aftësinë për të zhbllokuar dyert, dhomat e hoteleve dhe makinat.

NFC, i pranishëm në iPhone 6 dhe lart, lejon shkëmbime të informacionit pa kontakt dhe bën të mundur përdorimin e “Apple Pay” për të paguar blerjet në dyqane, duke e mbajtur telefonin afër një lexuesi të kartës së kreditit.

Apple po zgjeron aftësitë e veta, në mënyrë që të mund të ndërveprojë në ndërtimin e sistemeve të sigurisë, automjeteve dhe madje edhe lehtësimin e pagesave në masë.

Siç vë në dukje “9to5Mac”, Apple filloi të punojë në lejimin e funksionalitetit të shtuar me chipin e saj NFC, duke përfshirë kuadrin rrënjësor CoreNFC në iOS 11.

Megjithatë, ai lejon për momentin vetëm skanimin e etiketave RFID.

Nëse raporti i informacionit është i saktë, kompania ka më shumë gjasa të hapë API-të e saj për të lejuar aplikacionet e palëve të treta që të përfitojnë nga chipi.

Gjithashtu mund të shihet që iPhone është përdorur për të paguar udhëtimet e metrosë, duke eliminuar kështu kartat e kreditit.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here