Martesë me mblesëri në moshën 10 vjeçare, vajza që duhet të nisej drejt Bangladeshit shpëtohet nga nëna

Duhej të nisej nga Milano për në Bangladesh, ku një djalë 22 vjeçar e priste për tu bërë burri i saj.

 

Por ajo, 10 vjeç, ka arritur të shpëtojë nga fati i një fëmije nuse dhe ka shpëtuar falë nënës së saj, Malijka.
Gruaja, e cila kishte kohë që bënte sherr me bashkëshortin, për të evituar këtë fund për vajzën e saj, ka grisur pasaportën e saj dhe të së bijës. Më pas ka bërë denoncimin kundër bashkëshortit për keqtrajtime në familje dhe ka treguar historinë e saj në ‘Il Giorno’.

 

Gjykatësi ka dëgjuar dëshminë e vajzës, e cila ka konfirmuar që ka dëgjuar prindërit e saj të diskutonin për martesës e saj, që sipas të atit duhet të bëhet me patjetër.

Pas zënkave të vazhdueshme burri ka shkuar në polici dhe ka denoncuar zhdukjen e pasaportave dhe në konsullatën e Bangladeshit ka kërkuar një tjetër. Gruaja, që ka thënë që edhe është dhunuar nga bashkëshorti, tani është strehuar në shtëpinë e pritjes së bashku me vajzën e vogël.
Burri mohon gjithçka. Gruaja tregon historinë e saj të dhimbshme dhe mënyrën se si edhe ajo ishte martuar vite më parë. Me origjinë nga Bangladeshi, ku bënte punë shtëpiake, ajo ishte martuar me burrin e zgjedhur nga prindërit, i cili e kishte lënë shtatzënë, pas pak muajsh, pasi ai duhet të shkonte në Itali.

Burri ishte kthyer në Bangladesh pas 9 vitesh dhe kishte marrë gruan dhe vajzën me vete në Milano.
Aty, sipas asaj që tregon gruaja, bashkëshorti i mbante gruan dhe vajzën të mbyllura në shtëpi, dhe vajzën e detyronte të lexonte dhe të studionte Kuranin. Deri në momentin kur ishte bërë gati për ta kthyer në Bangladesh për ta martuar.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here