Avokadot konsiderohen si një nga produktet natyrale më të mira për organizmin e njeriut pasi përmbajnë 14% kalium, në një kohë që një banane ka vetëm 10% kalium. Ky frut përmbajnë 23% folat, që është një substancë, e cila ul rastet e sëmundjeve të zemrës. Vitamina E dhe yndyrat e mira tek avokadot janë gjithashtu të shkëlqyera për zemrën ndërsa folati arrin të ulë rreziqet për të pasur një goditje në tru e është gjithashtu thelbësor në parandalimin e defekteve të lindjes si problemet e sistemit kockor ahe atij nervor.
Plot me antioksidues
Ushqimi me avokado ndihmon trupin tonë të përthithë 5 herë më shumë sasinë e karotenoideve, antioksidantëve të tillë si likopeni dhe beta karoteni.
Shëndeti i syve
Avokadot përmbajnë më shumë luteinë se çdo frut tjetër, duke mbrojtur kundër uljes së shikimit dhe perdeve të syrit.
Kundër kolesterolit të dëmshëm
Shumë e pasur në beta-sitosterol, avokado ul kolesterolin e keq me 22%, ngre kolesterol të mirë me 11% dhe gjithashtu ul trigliceridet e gjakut me 20%.
Kundër qelizave të dëmshme
Studimet tregojnë se acidi i lartë oleik tek avokadot ndihmon shumë në parandalimin e kancerit të gjirit. Ai nuk lejon rritjen e tumorit në kancerin e prostatës dhe kërkon qelizat kanceroze të qelizave parakanceroze dhe i shkatërron ato.
Kundër peshës së tepërt
Avokadot janë të pasura në fibra dhe do t’ju ndihmojnë të ndiheni më të ngopur më të gjatë, potencialisht duke ndihmuar me humbjen e peshës. Fibra e lartë ndihmon shëndetin metabolik dhe stabilizon sheqerin në gjak.
Për shëndetin e sistemit tretës
Avokado pastron zorrët, duke lehtësuar frymën e keqe të gojës.
Për lëkurë të re
Vaji i avokados ushqen në masë të madhe lëkurën dhe është një trajtim i dobishëm kundër psoriazës dhe acarimeve të tjera të lëkurës.
Për më shumë imunitet
Avokado përmban 18 nga 22 aminoacidet e nevojshme për trupin e njeriut. Rrjedhimisht ky frut është një mënyrë e mirë për të fuqizuar sistemin imunitar. Mjafton të konsumoni gjysmë ose një avokado në ditë dhe ndihmoni fort shëndetin. Avokado bëhet më i fuqishëm nëse kombinohet me fruta të pasura me vitaminë C, siç janë limoni, agrumet dhe ananasi.