Tjetërsimi i pronësisë së truallit të Teatrit Kombëtar/ Ja pse Erjon Veliaj nuk mund të marrë vendim…

Këshillitari demokrat në Këshillin Bashkiak të Tiranës, Fabian Topollaj, thotë se dhënia e truallit të Teatrit Kombëtar nuk mund të bëhet, pasi nuk janë votat e mjaftueshme nga maxhoranca.  Topollaj shkruan se duhen 3/5 e votave, gjë që sipas tij maxhoranca nuk i ka, pasi 6 këshilltarë socialist janë pa mandat pasi u është anuluar nga Gjykata e Tiranës.

Veliaj po vjedh truallin e Teatrit Kombetar, ta ndalojme.

Neser Erion Veliaj do te tentoje te kaloje ne favor te privatit truallin e bashkise tek Teatri Kombetar me qellim ndertimin e disa kullave ne nje nga zonat me te shtrenjta te qytetit.

Fale anullimit te mandateve te 6 keshilltareve socialiste nga gjykata e Tiranes dhe zgjerimit te opozites ne Keshillin Bashkiak Tirane edhe me keshilltaret e LSI, kjo skeme megakorruptive eshte e pamundur ligjerisht.

Ligji per veteqeverisjen vendore eshte taksativ kur percakton ne nenin 54/E dhe 55/4 se tjetersimi i pronave te bashkise ne favor te te treteve kerkon minimalisht dakordesine e 3/5 te votave te keshilltareve, ne kete rast minimalisht 37 keshilltare pro, per tu konsideruar te miratuara.

LEXO EDHE  Ka shumë të ngjarë që t'a marrësh koronavirusin

Erion Veliaj sot eshte minorance ne Keshillin Bashkiak dhe e ka te pamundur ne cdo rast plotesimin e numrit te kerkuar te votave per tjetersimin e prones se Teatrit Kombetar ne favor te privatit dhe cdo tentative e Keshillit per te keqinterpretuar ligjin dhe manipuluar votimin perben shperdorim detyre dhe tjetersim te prones publike nga kodi penal.

I bej thirrje prokurorise te dergoje neser 2 oficere te policise gjyqsore te kryejne ne flagrance arrestimin e Veliajt dhe Dalipit nese ata guxojne ta konsiderojne te miratuar kalimin e pronesise se Teatrit Kombetar me vetem votat e keshilltareve socialiste.

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here