Akuzat e minatorëve, kreu i Konfederatës së Sindikatave njofton policinë

Konfederata e Sindikatave të Shqipërisë kishte lajmëruar zhvillimin e një manifestimi në formë proteste në qytetin e Bulqizës për sigurinë në miniera dhe statusin e minatorit.

Kryetari i Konfederatës Kol Nikollaj, i bëri apel qeverisë që të miratojë statusin e minatorit deri me datë 1 Maj, si një e drejtë legjitime e kësaj shtrese të shoqërisë.

“Konfederata e Sindikatës së Shqipërisë i kërkon qeverisë shqiptare, në kuadër të 1 majit të bëjë dhuratën e shumëkërkuar dhe të merituar për minatorët, statusin e minatorit”,- tha Kol Nikollaj.

Tubimi u ndëpre pasi ndërkohë që Nikollaj po mbante fjalimin, dy të rinj i kërkuan llogari që përse ai nuk ka shkuar në Bulqizë prej pesë vitesh për tu njohur me problemet e minatorëve.

Ndërhyrja e të rinjëve ka irrituar kreun e sindikatave Nikollaj, i cili ka kërkuar ndihmën e policisë së rendit për t’i larguar, duke i akuzuar të rinjtë.

Nga viti 2012 e deri sot në Bulqizë nuk është realizuar asnjë protestë minatorësh e iniciuar nga Konfederata e Sindikatave të Shqipërisë apo sindikata të tjera.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here